Gizlilik & Çerez Politikası (version 210802)

Gizlilik Politikası ve Çerez Aydınlatma Metni

(version 210802)

Gizlilik Politikası ve Çerez Aydınlatma Metni Hakkında

EduNed Eğitim Danışmanlığı Limited Şirketi (“Şirket”) olarak, çevrimiçi mecralarımızı ziyaretleriniz sırasında deneyiminizi geliştirmek için çerezler, pikseller, gifler gibi bazı teknolojilerden (“Çerezler”) faydalanmaktayız. Bu teknolojilerin kullanımı başta 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVKK”) olmak üzere tabi olduğumuz mevzuata uygun şekilde gerçekleştirilmektedir. Son güncelleme tarihi: 02.08.2021

Gizlilik Politikası

EduNed platformu (www.eduned.online veya “Platform”), aşağıda belirtilen amaçlarla aşağıda belirtilen hizmetleri kullanarak kişisel veri toplamaktadır:

Amaç Kullanılan Hizmet
Analiz
Google Analytics, doğrudan toplanan analiz verileri, Mouseflow (örn. tracker, kullanıcı profil verisi)
Yedekleme ve yönetim
Dropbox
Content
Mail listesi, iletişim formu, telefon bilgisi (örn. e-mail adresi, ad soyad, telefon numarası)
Üçüncü taraf platformlarla içerik görüntüleme
Font Awesome, Google Maps widget, Gravatar, Google Fonts (örn. tracker, kullanım verileri)
Verimliliğe bağlı yönetim
Gmail, Google Workspace (hizmeti kullanırken elde edilen veriler, örn: e-mail adresi, ad soyad, kullanıcı adı)
Sunucu ve backend altyapısı
SiteGround sunucusu, iubenda Consent Solution, Google Cloud Storage (örn. tracker, kullanım verileri)
İletişim bilgilerini yönetme ve mesaj gönderme
SendinBlue Email (örn. e-mail adresi, tracker, kullanım verileri)
Doğrudan bu websitesinden sağlanan kayıt ve doğrulama
Doğrudan kayıt (örn. akademik geçmiş, şehir, şirket adı, ülke, e-posta adresi, ad soyad, cinsiyet, dil, şifre, telefon, uzmanlık alanı, profil resmi, tracker, Twitter handle, kullanım verisi, kullanıcı adı, websitesi ve çalışma yeri)
SPAM koruması
Akismet, Google reCAPTCHA (örn. tracker, kullanım verileri)
Etiket yönetimi
Google Tag Manager (örn. tracker, kullanım verileri)
Yönlendirme optimizasyonu ve dağıtım
Cloudflare (örn. tracker)
Kullanıcı veri tabanı yönetimi
FullContact, kullanıcı veri tabanı yönetimi (örn. şirket adı, doğum tarihi, e-mail adresi, ad soyad, cinsiyet)
Kişisel verileriniz hakkında daha fazla bilgi
iubenda çerez çözümü (kullanıcının tracker/çerez tercihlerini saklar), kullanıcı dışındaki kaynaklardan toplanan kişisel bilgiler

Çerez Politikası

Platform kullanıcıları/üyeleri/ziyaretçileri (veri sahibi) tarafından çerezlerin kullanımı sırasında elde edilen kişisel verilerin işlenmesine ilişkin olarak sizlere bilgi vermek istiyoruz. Bu metinde sitemizde hangi amaçlarla hangi tür çerezleri kullandığımızı ve bu çerezleri nasıl kontrol edebileceğinizi sizlere açıklayacağız.

Platform faaliyetlerinin yürütülmesinin gerekli kıldığı hallerde, Platform’da kullandığımız çerezleri kullanmaktan vazgeçebilir, bunların türlerini veya fonksiyonlarını değiştirebilir veya yeni çerezler ekleyebiliriz. Dolayısıyla bu Gizlilik & Çerez Politikası’nın hükümlerini değiştirme hakkını saklı tutarız. Güncel Gizlilik & Çerez Politikası üzerinde gerçekleştirilmiş olan her türlü değişiklik sitede veya herhangi bir kamuya açık mecrada yayınlanmakla birlikte yürürlük kazanacaktır. Son güncelleme tarihini metnin başında bulabilirsiniz.

Kişisel verilerinizin Şirket tarafından işlenmesi hakkında daha detaylı bilgi için Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesine dair Aydınlatma Metni’mizi okumanızı tavsiye ederiz.

Hangi Çerezler Hangi Amaçlarla Kullanılmaktadır?

Şirket olarak sitemizde çeşitli amaçlarla çerezler kullanmakta ve bu çerezler vasıtasıyla kişisel verilerinizi işlemekteyiz. Bu amaçlar başlıca şunlardır:

  • Sitenin çalışması için gerekli temel fonksiyonları gerçekleştirmek (örn. oturum açan üyelerin sitede farklı sayfaları ziyaret ederken tekrar şifre girmelerine gerek kalmaması),
  • Siteyi analiz etmek ve sitenin performansını arttırmak (örn. sitenin üzerinde çalıştığı farklı sunucuların entegrasyonu, siteyi ziyaret edenlerin sayısının tespit edilmesi ve buna göre performans ayarlarının yapılması ya da ziyaretçilerin aradıklarını bulmalarının kolaylaştırılması),
  • Sitenin işlevselliğini arttırmak ve kullanım kolaylığı sağlamak (örn. site üzerinden üçüncü taraf sosyal medya mecralarına paylaşımda bulunmak, siteyi ziyaret eden ziyaretçinin daha sonraki ziyaretinde kullanıcı adı bilgisinin ya da arama sorgularının hatırlanması),
  • Kişiselleştirme, hedefleme ve reklamcılık faaliyeti gerçekleştirmek (örn. ziyaretçilerin görüntüledikleri sayfa üzerinden ziyaretçilerin ilgi alanlarıyla bağlantılı sayfaların gösterilmesi).

Sitemizde Kullanılan Çerezler

Aşağıda sitemizde kullandığımız farklı türdeki çerezleri bulabilirsiniz. Sitemizde ve mobil uygulamalarımızda hem birinci parti çerezler (ziyaret ettiğiniz site tarafından yerleştirilen) hem de üçüncü parti çerezleri (ziyaret ettiğiniz site ve mobil uygulamalarımız haricindeki sunucular tarafından yerleştirilen) kullanılmaktadır.

1. First Party Trackers – Doğrudan EduNed Tarafından Yönetilen Çerezler

  • Doğrudan bu Web Sitesinden Sağlanan Kayıt ve Doğrulama: Kullanıcılar, doğrudan bu web sitesi üzerinden doldurdukları kayıt formu ile Platform’a kişisel veri sağlamaktadır (örn. akademik geçmiş, şehir, şirket adı, ülke, e-mail adresi, ad soyad, cinsiyet, dil, şifre, telefon, uzmanlık alanı, profil resmi, tracker, Twitter handle, kullanım verisi, kullanıcı adı, web sitesi ve çalışma yeri).

2. Third Party Trackers – Üçüncü Taraf Platformlardan Sağlanan Çerezler

  • Yönlendirme Optimizasyonu ve Dağıtım: Bu tür hizmetler web sitemizin farklı ülkelerde bulunan serverlarını kullanarak içerik dağıtımı yapmasına ve performansını optimize etmesine olanak sağlar (örn. Cloudflare).
  • Sunucu ve Backend Altyapısı: Bu tür hizmetler web sitemizin çalışmasına yarayan veri ve dosyaları sunmayı amaçlar (örn. SiteGround Hosting).

Çerezlerin Kullanımını Nasıl Kontrol Edebilirim?

Tarayıcınızın ayarlarını değiştirerek çerezlere ilişkin tercihlerinizi kişiselleştirme imkanına sahipsiniz. Daha fazla bilgi için aşağıdaki tabloda yer alan linkleri ziyaret edebilirsiniz:

Veri Sahibi Olarak Haklarınız Nelerdir?

Veri sahipleri, KVKK’nın 11. maddesi uyarınca kişisel verileri kapsamında aşağıdaki haklara sahiptir:

  • Kişisel veri işlenme durumunu öğrenme,
  • Kişisel veri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
  • Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
  • Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
  • Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması halinde bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • KVKK ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması halinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
  • Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması halinde zararın giderilmesini talep etme.

Söz konusu haklarınıza ilişkin taleplerinizi Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesine dair Aydınlatma Metni‘mizde belirtilen yöntemle tarafımıza iletmeniz halinde başvurularınız en kısa sürede ve en geç 30 (otuz) gün içerisinde değerlendirilerek sonuçlandırılacaktır. Taleplere ilişkin olarak herhangi bir ücret talep edilmemesi esas olmakla birlikte, işlemin ayrıca bir maliyeti gerektirmesi halinde, Kişisel Verileri Koruma Kurulu’nca belirlenen tarifedeki ücret talep edilebilir.

Veri sahibi, işbu Gizlilik & Çerez Politikası’na konu bilgilerinin tam, doğru ve güncel olduğunu, bu bilgilerde herhangi bir değişiklik olması halinde bunları derhal güncelleyeceğini taahhüt eder. Veri sahibinin güncel bilgileri sağlamamış olması halinde Şirket’in herhangi bir sorumluluğu olmayacaktır.